Startelva: Adrian – Viktor T, Matte, Eklund – Mathias, Hagi, Milad, Ahlgren – Anton – Fabian Grip Rösth (ny spelare, första A-lagsmatchen), Pontus
Avbytare var (efter hela tre avhopp under dagen):
Felix som kom in som vänster yttermittfältare diirekt efter för att sedan spela sista halvtimmen som defensiv innermittfältare.
Kudde som spelade sista halvtimmen som vänster yttermittfältare.
Henke som inte spelade alls.

Matchen spelades under vidriga förhållanden med 28-29 grader på konstgräs som gör att det känns än varmare och inte en kvadratcentimeter skugga på planen. Den ganska vind som plötsligt infann sig strax innan avspark gjorde nog dock att det kändes aningen svalare.

Resultatet ljuger inte såtillvida att försvarsspelet inte var lagens starkaste gren.

Det får bli en snabb genomgång av målen och de bästa chanserna därutöver:
I den 7:e min gjorde vi 1-0 när Hagi sköt i stolpens insida och Fabian slog in returen.
I den 12:e min redde Matte ut det som såg ut att bli ett rent friläge och det var väl det närmsta de kom en målchans utöver målen.

I den 15:e min ökade vi till 2-0 när Pontus slog en perfekt djupledspassning till Anton som fri med målvakten inte gjorde något misstag. Bara minuten senare reducerade Lunds BOIS – jag såg inte riktigt hur det gick men verkade föregås av en lite rörig situation.

I den 39:e min gjorde Anton 3-1 på en stensäker straff sedan Eklund gjort en offensiv räd men blev nerdragen när han var på väg förbi sin sista motståndare på vägen mot målet.

Det kändes ganska betryggande i paus eftersom de nu förutom tvåmålsunderläget hade motvind. Vi kunde också – ja borde – gjort 4 mål på 3 minuter i början av andra halvlek. Två av dem brändes dock när först Pontus och sedan Anton kom ensamma med målvakten (Anton kanske inte riktigt men båda valde att skjuta lite väl tidigt och bådas skott smet tätt utanför stolpen. De andra resulterade alltså i de mål som kom i 52:a och 54:e. Båda efter slarv i deras försvar som ledde till att Mathias resp Fabian snodde bollen och passade Anton som nu gjorde sitt tredje och fjärde mål på rad i matchen (snacka om att proppen gått ur, ett mål i förra matchen men dessförinnan inga på hela säsongen, nu är han vår bästa målskytt, vi har trots tabellplaceringen haft 12 olika målskyttar).

Inte många minuter efteråt hade vi två frilägen men där bollen båda gångerna slogs för sent så att målvakten hann precis före Fabian resp Pontus till bollen. I den 65:e min reducerade BOIS till 5-2. I den 69:e min var det ännu en situation där målvakten hann någon knapp sekund före vår spelare – i det här fallet Fabian – till bollen.

I den 73:e min gjorde vi 6-2. Hagi tog sig elegant fram längs kortlinjen och slog in bollen framför mål där Pontus stötte in den. Sedan gjorde Ahlgren efter att bara någon minut eller två gått upp som anfallare 7-2 på ett halvdistansskott.
I den 81:a min var det BOIS tur att få en straff som deras skytt satte lika säkert som Anton i första halvlek. I 85:e min gjorde Fabian 8-3 på pass från Anton. Och sedan avslutades matchen med ett 8-4-mål i 90:e min.
Det var som sagt en match där defensiven i de båda lagen svajade en hel del. Vi borde faktiskt tagit chansen att förbättra vår målskillnad än mer i början av andra, 8, 9 eller 10-2 där och det kunde runnit iväg ordentligt mot ett deppande BOIS.

Statistik: Hörnor: 5-3 Avslut på mål: 13-8 Avslut utanför: 8-3

Vi lämnade härmed den så nesliga nedflyttningsplatsen vi haft över natten, avancerade till 9:e och började också få lite häng på Lindeborg som föll med 10-1 hemma mot Saba Palestina efter att ha släppt in sitt första minuten före paus, och 5 mål sista 10 minuterna!!